Spela poker på båt i sommar

I detta inlägg tar vi och dyker ner i den stora pokertävlingen som spelas via båtar i Dalarna, och på olika spelstopp. Tävlingen eller eventet har vuxit enormt stort på bara ett par år och nu är det femtio båtar cirka som är anmälda samt tusentals personer som tittar på.

Vi har tidigare skrivit ett inlägg om hur mjukvaran Pokeroffice kan förbättra ens pokerspel genom interaktiv träning. Om en är av en mer äventyrlig natur, och kanske har lite mer pengar på fickan, så är mkort pengaröjligtvis Poker-Runn något för den spelsugne. Det sker nämligen in real life och dessutom på häftiga båtar i Sommarsverige.

Poker-Runn började som ett litet litet event för båtar back in 2006. Idag är det närmast en folkfest och i år är det dags igen denna kommande helg och ett femtiotal värstingbåtar är anmälda till eventet som sker runt strandkanterna i Runn, Dalarna. Det hela går ut på att man åker båt och spelar poker på olika ”hållplatser” så som på Borlänge båtklubb eller Ornäs i Torsång för att slutligen gå i land i Slussen i Falun.

Från litet till jättestort

I nyhetsartikeln i DT får en av grunderna till Pker-Runn frågan om vad det är som gör att detta udda event har blivit så otroligt populärt, det är 25- 30 tusen åskådare som följer tävlingen, antingen från stränder eller från egna båtar. Detta säger en av de som startade tävlingen om varför denna växt sig så stor:

– Det är sammanhållningen. Vi lyssnar verkligen på vad deltagarna tycker och tänker. Det ska också vara kvalitet. Det vi gör ska vara bra, och det tror jag har stor betydelse för att så många båtar anmäler sig.

Pokeriot

Pokeriot is the perfect site for you that love to play poker online. We've got an extensive poker school and a whole lot of poker strategy tips. We also offer continuously updated poker news from all the big poker events in the world and everything else that might be interesting in poker.